Biljartclub Grobbendonk

Een groep vrienden die competitiebiljart spelen op gewestelijk, provinciaal en nationaal vlak.
Biljarten, meer bepaald driebanden, overband en vrij spel zowel op kleine als grote biljarts.
Café Ter Donck, Astridplein 13, 2280 Grobbendonk.

Biljartclub Grobbendonk

Voorzitter : Sijsmans Frans

Ondervoorzitter : Sluyts Patrik

Secretaris : Vervaecke Paul

Schatbewaarder : Daniëls Ronny

Leden : Vandenberg Carl  en De Sobrie Erik

Historiek GBC

Historiek van de GBC

Op 25 september 1989 kwamen Ronny Daniëls, Rita van de Oki-Doki en Paul Vervaecke bijeen in de Oki-Doki met de bedoeling om te starten met een nieuwe biljartclub. Eerder was een biljartclub gevestigd in de Oki-Doki maar deze is niet overeind gebleven. Er werd beslist om enkele leden te ronselen en een algemene vergadering te houden op 19 december 1989. En of het een succes werd, we hadden tegen de vergadering reeds 23 leden. Er werd beslist om jaarlijks 250 frank lidgeld te betalen per speler. We hadden meteen ook 2 goede sponsors, nl. Hondenrennen Gust Van Sprengel en Woningbouw Wim De Backer. Er zouden 2 handicaps en een clubkampioenschap worden gespeeld, 4 vriendschappelijke wedstrijden en een prijskamp, met als afsluiter een teerfeest. Er werden steunkaarten (geschonken door Wim De Backer) verkocht tegen 100 frank zodat we vanaf het eerste ogenblik al goed voor kas zaten. Er werd ook deelgenomen aan verschillende nevenevenementen zoals, Dagen van de Verenigingen, de heksentocht enz., dit alles om de clubkas te spijzigen. Er werd eveneens een clubreglement opgesteld. Het eerste bestuur zag eruit als volgt : Voorzitter : Ronny Daniëls

Ondervoorzitter : Carl Van Laer

Secretaris : Paul Vervaecke

Penningmeester : Rita Van Wesemael

Sportbestuurder : Eddy Busschots

Feestleider : Mario Kerckhofs

Na enkele wijzigingen in het bestuur biedt Ronny op 10 september 1993, wegens tijdsgebrek, zijn ontslag aan als voorzitter. Hij wordt hierin opgevolgd door Richard Kerckhofs. Op 31 augustus 1996 organiseert de club een internationaal driebandtornooi met 8 deelnemers, nl. toen regerend wereldkampioen en later winnaar van het tornooi Jef Philipoom, Robert Van Dyck, Martin Spoormans, Jos Min, Patrick De Haan, Rony Daniëls ( himself ) en de Nederlanders Tijssen en Schuman. Op 26 juni 1999 organiseerde onze club in zaal " De Lelie ‘ te Pulle en in samenwerking met Kon. Biljartclub Lust naar Kunst uit Pulle een demonstratietornooi driebanden tussen Nederland en Belgie. Deelnemers hieraan waren voor Nederland : G. Valentijn – L. Havermans – J. Tijssens – J.P. De Bruyn – R. Uytdewillegen – R. Schumann – J. Wijnen en R. De Bruin. Voor Belgie speelden : F. Caudron – P. Ceulemans – R. Daniëls – F. Forton – M. Janssen – E. Leppens – J. Philipoom en G. Van Litsenborg.   In 2002 verhuisde de club naar Brasserie Cassiers. De biljarttafel wordt geschonken door Gust Van Sprengel en wordt dus eigendom van de club. Er werd onmiddellijk ingeschreven met een ploeg driebanders in de ADL en meteen bingo, de eerste plaats in het eindklassement. Op 19 september 2003 geeft Richard Kerckhofs ontslag als voorzitter. Hij wordt hierin opgevolgd door lokaalhouder Frank Van Eester. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar 2003 speelden Ronny Daniëls en Jef Philipoom 100 uren biljart. De opbrengst hiervan ging naar het goede doel nl. voor de autistische kinderen van De Mast uit Kasterlee. Tussen 15 januari en 9 april 2005 werd de grote prijs Cassiers georganiseerd. Tussen 26 december en 31 december 2005 organiseerde de club 124 uren biljart met weerom dezelfde 2 spelers als de 100 uren 2 jaar geleden. De opbrengst komt weer ten goede van De Mast. Er wordt vanaf het seizoen 2005 – 2006 niet meer gespeeld voor de ADL, maar wel voor de KBBB Op 16 januari 2006 verhuist de club nog eens. Dit keer trekken we naar De Lindekens waar de rest van het seizoen wordt afgewekt. Voorzitter Frank Van Eester wordt ontslagen en wordt opgevolgd door Frans Sijsmans. Vanaf het seizoen 2006 – 2007 is onze thuisbasis café : " De Sporting " op het Astridplein te Grobbendonk waar naast onze kleine biljart ook een matchtafel wordt geplaatst. Er wordt vanaf dit seizoen voor de KBBB gespeeld zowel op klein als op groot biljart.